Postări

Se afișează postări din 2024

Cărți pe care le-am citit în 2024 și le recomand cu drag

Imagine
Anul 2024 a fost unul foarte mănos. Nici măcar n-a trebuit să lucrez foarte mult să-mi amintesc că trebuie să joc  jocul recunoștinței . Apariția cărții mele  Corporația  mi-a prilejuit multe motive de bucurie și aș vrea să le redau mai jos pe cele mai strălucitoare. Mă încântă tare forma printată a cărții, și știu că fără recomandările redactorului Mugur Butuza și ale scriitoarei Zully Mustafa acest lucru n-ar fi fost posibil. Apropiați, dar  și necunoscuți mi-au confirmat utilitatea cărții, arătându-mi că nu sunt singură și, mai ales, că ei nu sunt singuri. Vă mulțumesc din inimă tuturor! Fără voi n-aș fi ajuns să scriu cartea asta și nici n-aș fi avut avânt să continuu. Precum celebra melodie a lui Chirilă, am ajuns la radio (nu ca să cânt, ce bizar!) să vorbesc despre evenimentul organizat în toamnă la Cărturești Modul. Minunăția aceasta n-ar fi fost posibilă fără draga scriitoare  Ana Barton . Pentru că aș fi fost prea emoționată să-mi amintesc și un cuvin...

Corporația în topul cărților de economie și business

Imagine
Cartea mea, Corporația. Tipologii și ghid de supraviețuire , se găsește în topul cărților fresh de economie și business . Iată aici articolul celor de la economedia.

Curajul

Imagine
In English Am crezut mult ă vreme că a avea curaj se datorează unei moșteniri genetice. Ai tăi au fost curajoși, așa vei fi și tu. De parcă părul brunet sau ochii albaștri trec de la o generație la alta împreună cu trăsăturile de caracter. Ochii albaștri, vă zic, nu prea trec, căci sunt destul de încăpățânați și nu se încurcă ei cu oricine. Pesemne de aia n-am reușit eu să-i fur de la tata. Azi am înțeles că nici curajul nu trece și, la fel ca ochii albaștri, nu e suficient doar să vrei ca să-l ai.  Trebuie să-l cauți tu. Iar, uneori, dacă ești norocos și ai tăi insistă să-l caute și ei, curajul lor te inspiră să-ți găsești și tu propriul curaj. Plec la drum, am foarte multă treabă! Ceea ce vă urez și vouă.

Live-ul evenimentului Corporația în Workshop

Imagine
Mulțumesc din toată inima invitatelor, moderatoarei și celor prezenți la eveniment! Am petrecut frumos, cu râsete, cu povețe, cu sinceritate, dar mai ales, cu umanitate. Găsiți aici link către live-ul evenimentului.

Corporația în Workshop

Imagine
Nimeni nu poate face totul de unul singur, iar schimbarea atât de necesară în mediile de lucru va veni doar dacă suntem mai mulți să o cerem. Toate poveștile incluse în carte (de la interviuri, angajare, demisii și concedieri) sunt poveștile noastre. Nu ești singur, suntem mai mulți! Pe 8 octombrie, ora 18:30, Cărturești Modul ne primește cu brațele deschise și ne oferă cadrul de discuție. Veniți să vorbim despre ce ne demotivează și cum am putea să îmbunățățim lucrurile pentru a lucra în medii de lucru sănătoase. Un punct de plecare pentru discuție aveți dacă revedeți interviul cu Derrick.

Interviu despre Corporația. Tipologii și ghid de supraviețuire

Imagine
În primăvară,  noua mea carte, „ Corpora ția. Tipologii și ghid de supraviețuire ”,   a pornit mișcarea pentru schimbare. Deoarece am primit întrebări și curiozități despre carte, i-am propus lui Derrick să le discutăm într-un interviu. Din pricina tipologiilor prezentate în carte, mulți credeau că aș fi de părere că nu există nici colegi, nici șefi și nici medii de lucru care nu sunt toxice. M-am gândit că cel mai bine pot dovedi contrariul printr-un interviu condus de un fost coleg. Interviul este în limba engleză, dar are subtitrări în limba română. Pentru a urmări interviul cu subtitrări, apăsați, vă rog, pe pătrățelul roșu și apoi pe YouTube (jos, pe dunga neagră) și o altă fereastră se va deschide. Am vorbit cu Derrick despre de ce este important să vorbim despre tipologiile care ne seacă de energie, de ce avem nevoie și cum putem iniția schimbarea în mediile de lucru   și care au fost inspirațiile mele   pentru cea mai recentă carte. Vizionare plăcută și vă ...

Surpriză

Imagine
Numărul revistei Argeș din luna august a sosit cu încă o surpriză frumoasă. Mul țumirile merg către doamna Simona Fusaru.

Inspirații pentru Corporația

Imagine
Pe la finele lui 2010, am descoperit un extraordinar scheci cu Toma Caragiu. Nu știam pe atunci că aveam să strâng suficientă experiență cu lingăii (în cartea mea, categoria se numește Pupătorul) încât să-mi dea ghes să scriu o carte. Dar atunci am râs amar și m-am simțit răzbunată auzind despre Gârneață, cum probabil mulți cititori simt când citesc cartea mea ‚Corporația. Tipologii și ghid de supraviețuire’ .  Toate-s vechi și nouă-s toate, cum se spune. Reascultând acum scheciul, mi-am notat câteva fragmente, dar mai jos vă invit să-l ascultați pe inegalabilul Toma vorbind despre alpinism : De și ai riscuri și ca pom... mai vine unu ’ , mai te sap ă... te sapă și dacă nu ești pom. Iară ședință și li li li și la la la și li li li! Parcă nu-l știe că-i lingău. Îl știe, dar uite că-i merge. Mda, mai merge, din păcate! După ce am schimbat o părere, două, era să mă schimbe cu post cu tot. A știut pe ce potecă s-apuce ca să ajungă într-o poieniță cu salarizare maximă. Cât d...

Cea mai mare surpriză a anului

Imagine
Azi am trăit un moment similar cu cele de la decernarea premiilor Oscar. Dar fără rochia de gală. Nu mă impacientez, o păstrez, că cine știe?! Priveam videoul Alexandrei și m-a luat pe nepregătite să aud că romanul meu “ Cusătoresele ” este menționat la secțiunea Cea mai mare surpriză a anului. Dacă doriți să vedeți momentul, îl găsiți începând cu minutul 4 :51 din videoul de mai jos. Cea mai mare bucurie a unui scriitor este să fie citit. Mulțumesc, Alexandra , pentru bucuria de a-mi citi cartea și onoarea de a o prezenta și recomanda altor cititori interesați! Iar dacă doriți să vedeți recenzia pe care a făcut-o Alexandra cărții, vă rog să priviți videoul de mai jos începând cu minutul 3:31.

Schimbare în mediile de lucru

Imagine
In English M-a întrebat cineva de la ce a pornit noua mea carte . Nedreptate, abuz, dublă măsură, frică, muncă în zadar și încă atâtea altele. Dar după ce m-am mai gândit un pic, am realizat că totul a plecat de la faptul că m-am simțit singură în fața celor menționate mai sus. Și pentru că m-am simțit singură, am crezut că eu fac nota discordantă, că eram o neadaptată și singura care se indigna cu privire la anumite comportamente sau situații abuzive. Vorbind cu oamenii (fie ei colegi, foști colegi, prieteni, familie), am aflat că nu sunt singură. Iar dacă această carte are un scop acela este ca nimeni să nu se mai simtă vreodată singur. Cartea aceasta reprezintă vocea alături de care altele să se adune. Căci nimeni nu poate face totul de unul singur, iar schimbarea atât de necesară în mediile de lucru va veni doar dacă suntem mai mulți să o cerem. Căci toate poveștile incluse în ea (de la interviuri, angajare, demisii și concedieri) sunt poveștile noastre. Pentru anumite tipolgii...

Mulțumesc

Imagine
Mulțumesc celor care au venit la Bookfest, dar și celor care n-au ajuns, dar mi-au trimis mesaje de susținere și felicitări!

La Romexpo se lansează cartea „Corporația. Tipologii și ghid de supraviețuire”

Imagine
Vino joi, 30 mai, la ora 19 la standul editurii Paralela 45 de la Bookfest - stand C13, pavilion B2 – la lansarea celei mai recente cărți ale mele, „Corporația. Tipologii și ghid de supraviețuire”.   Mai jos, despre carte : Te întrebi dacă ești și tu un muncitor la Cooperativa munca în zadar? Dacă ai luat-o razna sau mai sunt și alții care au nevoie de claritate, strategie, comunicare și susținere?  Nu, nu ești nebun și nu ești nici singur. Suntem mai mulți. Și poveștile noastre sunt cuprinse în această carte. Povești care includ diverse tipologii de șefi și colegi cu care cu siguranță și tu te-ai întâlnit. N-am lăsat deoparte nici experiențele de la interviuri, demisii sau concedieri. La final, în loc de concluzie, vei găsi un dicționar de romgleză cu bijuterii culese de prin corporații și nu numai. Toate, inclusiv dicționarul, pot suferi adăugiri.   Pentru anumite tipolgii am inclus în carte soluții de contracarare, asta pentru că uneori felul în care reacțion...

Prima vedere

Imagine
  Cartea poate fi comandată de aici -  Corporația. Tipologii și ghid de supraviețuire – Editura Paralela 45 Editura Paralela 45  

Corporația. Tipologii și ghid de supraviețuire – Emilia Muller

Imagine
La job, cooperativa munca-n zadar nu e un concept deloc străin pentru mulți dintre noi. Un exemplu? Până-ți dă managerul OK-ul pe newsletterul pregătit, deja campaniile au expirat și trebuie să te apuci din nou de treabă. Sau refaci slide-uri in PowerPoint și (re)colorezi celule în Excel la cererea managerului până când afli că s-a renunțat la proiect. Bine, am dat mai mult de un exemplu. Sunt bucuroasă să vă anunț publicarea cărții “Corporația. Tipologii și ghid de supraviețuire.” Am adunat aici povești de la interviuri, angajare, demisii și concedieri. Apoi, am împărțit colegi și șefi pe categorii, dar i-am vizat pe ăia care ne mănâncă sufletul și motivația la job. Am inclus și sfaturi practice de supravie țuire în colaborarea cu anumite tipologii , dar și un lexicon de corporație. Mai multe detalii găsiți accesând link-ul acesta   – și puteți chiar răsfoi cartea.

Bucurie

Imagine
Cea mai mare bucurie a unui scriitor este să fie citit.  (For English, please click here ) Romanul “Cusătoresele” s-a bucurat de curând de o prezentare în unul dintre cele mai recente videouri ale Alexandrei. Scriitoarea așteaptă cu drag impresiile după lectură.